Ο ΓιαλόςΕστιατόριο Μεσογειακής Κουζίνας

Απλότητα είναι η ιδιότητα, η κατάσταση, το χαρακτηριστικό του να είσαι απλός, χωρίς πολυπλοκότητα. Δηλώνει συχνά ομορφιά, την καθαρότητα, ή την σαφήνεια. Είναι επίσης ένας όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ειλικρίνεια, αθωότητα, ευθύτητα και έλλειψη υποκρισίας. Λέξεις οι οποίες συνάδουν απόλυτα με τα πιστεύω μας. Στον Αρχάγγελο, στην καρδιά της παραλίας Στεγνά, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και μερικά βήματα μακριά από το κύμα, βρίσκεται ο Γιαλός. Ένας χώρος διακοσμημένος με αγάπη στη παράδοση, με το μπλε και το άσπρο να κυριαρχεί σε συνδυασμό με αντικείμενα της νησιώτικης κουλτούρας, τόσο όσο να μας θυμίζει από πού ερχόμαστε.

Στο Γιαλό φροντίζουμε να γευτείτε πιάτα που θα σας εκπλήξουν με την απλότητα τους και θα σας ικανοποιήσουν με τη νοστιμιά τους. Μαγειρεύουμε με γνώμονα την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα δίνοντας έμφαση στα Ροδίτικα πιάτα πάντα με αγνές πρώτες ύλες από τον τόπο μας. Όπως μας έμαθαν οι παππούδες μας, όπως μαθαίνουμε στα παιδιά μας. Απείραχτες παραδοσιακές συνταγές όπως το φημισμένο ζυμωτό αρχαγγελίτικο ψωμί, το ελαιόλαδο και το χοντρό αλάτι παραγωγής μας, τα χόρτα σύβρασης, τα γιαπράκια της γιαγιάς, τα λόπια, τα πιταρούδια είναι μόνο λίγα από τα πιάτα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Μερικές από τις πιο πλούσιες σαλάτες μας, με μελιτζάνα ψητή ή με ρέγκα, θα κοσμήσουν το κέντρο του τραπεζιού σας. Μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα ψάρια ημέρας, στο τηγάνι ή στη σχάρα, από αθερίνα και κουτσομούρα μέχρι φαγκρί και συναγρίδα, είναι διαθέσιμα απευθείας από τα ψαροκάικα. Τα διάσημα ρουζέτια των στεγνών, ένα είδος αμμόψαρου με κοκκινωπό χρώμα, βουτηγμένα στην παραδοσιακή σκορδαλιά, για αυτούς που ξέρουν και για αυτούς που θέλουν να μάθουν. Θαλασσινά που μυρίζουν ιώδιο όπως καλαμάρι, χταπόδι λιαστό, σουπιές μαγειρεμένες στο μελάνι τους, γαριδάκι συμιακό καθώς και πλήθος οστρακοειδών θα σας θυμίσουν τον λόγο που επισκεφτήκατε το γιαλό. Γιαλοδημιουργίες με καραβιδομακαρονάδες, ριζότο θαλασσινών , κριθαρώτο και σουπιόριζο όλοκληρώνουν το μενού μας. Μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ετικέτες σε κρασιά κάθε είδους, μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα αλλά και η ροδίτικη σούμα σας περιμένουν να συνοδεύσουν απόλυτα τις επιλογές σας. Όσο για το τέλος, η πορτοκαλόπιτα μας που δεν αντιγράφεται, τα αμέτρητα σπιτικά γλυκά του κουταλιού και οι παραδοσιακές αρχαγγελίτικες κουρκουτένες με μέλι θα κλείσουν με τον ομορφότερο τρόπο το γεύμα η το δείπνο σας αφήνοντάς σας μια γεύση νοσταλγίας, μια γεύση παράδοσης που βρήκε το δρόμο και πέρασε στο σήμερα.

Ανοικτά καθημερινά από τις 10:00 έως τις 24:00 τους ζεστούς μήνες από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο και Σαββατοκύριακα και αργίες τον υπόλοιπο χρόνο. Ο γιαλός ελληνική παραδοσιακή κουζίνα γιατί η ομορφιά…κρύβεται στην απλότητα! Από Ιανουάριο έως Μάρτιο Σαββατοκύριακα και αργίες.